ISI YALITIMI

Isı yalıtımı nedir?

Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı denir. Bu işlem şöminelerde; ısı kaybı olan duvarlara ısı yalıtım malzemeleri tatbik edilmesiyle yapılır.

Isı yalıtımının faydaları nelerdir?

atesIsı yalıtımı yapılmasıyla, şöminenin ısı odasındaki ısı kaybı yalıtımsız duruma göre azalır, dolayısıyla ısınma için tüketilen yakıt miktarı da azalmış olur. Bu azalma miktarı, %30 - %50 arasındadır. Yani yalıtımsız bir şömineniz varsa ve kışın evinizi ısıtmak için ayda 100 birim yakacak tüketiyorsanız, evinizi yalıtarak bu tüketimi 50 birime düşürebilirsiniz. Ayrıca ısı yalıtımı şöminenin ısı odasunda sıcaklığa direk maruz kalan yüzeylerin zarar görmesini engeller iç yüzeydeki aleminyum folyo sayesinde şöminenin veriminin artmasına katkı sağlar.

Isı yalıtımlı şömineler de az yakıt yakılacağından havayı kirletme miktarları azalır.

Isı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan ortalama yüzde 50 tasarruf ederek,kışın daha iyi ısınma imkan sağlar. Dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturur.

Isı yalıtımı pahalı mıdır?

Isı yalıtımının da belirli bir maliyeti vardır. Isı yalıtım uygulamasına verilen para, daha az yakıt yakarak ve daha küçük kapasiteli bir ısıtma sistemi kurarak birkaç ısıtma sezonu içinde geri kazanılır.

Evimde Şömine kullanıyorum ve tek bir salonu ısıtıyorum, ısı yalıtımının bana ne faydası olur?

Isı yalıtımı yapılmamış duvarlarda duvarların iç yüzeyleri soğuk olur ve iç havadaki su buharı bu soğuk yüzeylerde yoğuşur. Yoğuşma sonucu duvarlar ıslanır ve ıslanma haftalarca sürer. Bunu engelleyebilmenin tek yolu duvarların iç yüzey sıcaklıklarını yükseltmektir. Yani duvarlarınıza ısı yalıtımı yaptırmaktır.

taş yün paket battaniye bant

USTAM ŞÖMİNE 20 Yıllık Tecrübe...

Web Tasarım : İLTAWEB